You are currently viewing Art year in review

Art year in review

Aici voi vorbi despre expozițiile la care am participat anul acesta. Datorez mulțumiri mai multor persoane care au făcut posibile aceste experiențe. Pe podium se află Iulia Niculae, susținătoarea numărul unu a activității mele creative și persoana care mi-a trimis link-uri de participare la open-call-urile galeriilor. Apoi urmează familia mea, cu mențiune specială pentru Nuray, care a venit cu mine la expoziții când a fost posibil. Îl voi menționa aici și pe Laurențiu Stanciu. El mi-a spus să particip la Mirinda Creaative Hacks.  

În ordine, acestea sunt expozițiile:

  • ArtNumber23, expoziție colectivă online, 15.12.2020  – 05.01.2021, 3 lucrări – link
  • Noblesse group, expoziție colectivă Fusion Arts, 11.06.2021 – 13.06.2021, 3 lucrări – link
  • Creative New World by Mirinda România, septembrie 2021, o lucrare – link
  • Blue Biennale (Bienala albastră), 17.10.2021 – 20.11.2021, o lucrare – link
  • Rome International Art Fair by ITSLIQUID Group, 19.11.2021-03.12.2021, o lucrare – link

ArtNumber23 este un colectiv cu sediul la Londra, condusă de artiști și creativi din Londra și Atena. ArtNumber23 a organizat o expoziție colectivă, care s-a desfășurat doar în mediul virtual. Am avut 3 tablouri expuse, în prima dintre cele 3 încăperi.

Următoarea expoziție a fost în București, la Palatul Noblesse. Evenimentul a ținut trei zile și s-a numit Fusion Arts 2021. Artiștii care au fost expuși au realizat de-a lungul celor trei zile o lucrare comună, care a fost ulterior scoasă la licitație.

În luna august am fost selectat în urma unui mic concurs să particip la un workshop organizat de Mirinda România. Workshop-ul a ținut 2 zile. Acolo am interacționat cu mai mulți oameni creativi în domeniul digital. Unul dintre mentorii workshop-ului, Vlad Dumitrescu, aka Illustrescu, ne-a îndrumat în urma unor sesiuni de desen si de brainstorming, să realizăm niște lucrări pornind de la un punct comun: portalul. O parte dintre lucrările realizate de participanți au fost expuse undeva pe Calea Victoriei, dar nu oricum, ci pe un ecran cu LED-uri. Mai multe informații despre lucrări se puteau citi de pe tabletele prezente la locație. Ulterior acestei expoziții, lucrările au fost urcate pe un site de NFT-uri.

Am fost invitat să particip și la un interviu în cadrul emisiunii Creative Talks, de pe Youtube. A fost pentru prima dată când am stat în fața camerelor în felul acesta și tot ce vreau să adaug e că mai vreau.

Apoi a urmat Bienala Albastră de la Brașov. Acest eveniment a adunat aproape 400 artiști, aproximativ 1000 lucrări, în peste 20 de clădiri. Una purta semnătura mea. Tema acestei expoziții a fost Essentia. Prin urmare, am ales să expun tabloul Two needles, unde este vorba despre alegerile esențiale din viață. Am fost să vizitez această expoziție cu Nuray. Ne-a luat o zi întreagă să vizităm aproape toate clădirile în care au fost expuse lucrările.

Între timp, am fost acceptat să particip la o expoziție în Roma. E prima expoziție în afara țării la care am participat. Secțiunea pentru care am aplicat se numește Mixing Identities. Aceasta analizează părțile ascunse ale identităților noastre. Astfel, tabloul meu s-a potrivit, acesta fiind despre tensiunea care se creează în om atunci când simte că se apropie ceva apăsător în viața lui. 

Am avut surpriza ca expoziția să fie vizitată și de un grup de români. Îi întâlnisem cu o zi înainte în timp ce vizitam un castel și le-am spus despre expoziție.

Cel mai mult la aceste experiențe mi-a plăcut faptul că am întâlnit oameni foarte faini, cu care am stat de vorbă. Și nu doar despre tablouri sau artă. Abia aștept să văd unde mă duce drumul acesta.

Ersin

*Fotografia de la coperta acestei postări aparține ITSLIQUID Group.

Lasă un răspuns