You are currently viewing Prj 2022 – Expoziție fizică interactivă

Prj 2022 – Expoziție fizică interactivă

Așa cum spune și titlul, în anul 2022 vreau să realizez o expoziție altfel decât am mai văzut. Este vorba despre a adăuga un strat de imersiune în plus experienței de vizionare a tablourilor. Am gândit acest proces în doi pași:

  • primul a fost să reușesc să realizez o aplicație pentru telefon folosind tehnologia de realitate augmentată pentru a face telefonul să recunoască un tablou atunci când filmezi spre acesta. Apoi telefonul va afișa un strat digital peste filmare, care va face ca personajul din tablou să se miște;
  • pasul doi a fost să fac tabloul să devină interactiv. Cu alte cuvinte, utilizatorul aplicației va putea prin anumite gesturi pe ecranul telefonului, în timp ce filmează spre tablou, să influențeze ceea ce se întâmplă cu tabloul. Practic, am adăugat dimensiunea timpului. Ideea din spatele imaginii se dezvăluie pe parcursul interacțiunii.
  • pasul trei ar fi mult mai complex de atât. Să reușesc să fac experiența fiecărei persoane să fie unică.

Primii 2 pași sunt exemplificați în clipurile ce urmează. Tehnologia funcționează, nu este nimic trucat.

Aici este înregistrat ecranul telefonului în timp ce rulează aplicația mea. Tot ce face este să detecteze tabloul și să suprapună animația 2d, potrivind și alinierea în spațiu a stratului digital.

În continuare prezint o demonstrație cu un tablou interactiv. De data aceasta, stratul digital este 3d. Acesta poate fi manipulat cu degetul pe ecranul telefonului. Proiectul este în lucru.

Tablourile mele sunt realizate digital, după care sunt printate pe pânză. Expoziția pe care vreau să o realizez va cuprinde mai multe astfel de tablouri, fiecare cu povestea lui. Vizitatorii expoziției vor descărca o aplicație pentru a putea viziona tablourile în felul acesta.

Ersin

Lasă un răspuns